Belang van de toetsen

Om welke reden neemt de basisschool deze Cito’s bij kinderen af? Wat is er zo belangrijk aan de scores van kinderen? De school doet er alles aan om de leeropbrengsten van kinderen vast te leggen. Door twee keer te toetsen is die lijn goed te volgen. De docenten kunnen zien of de klas en leerlingen genoeg groeien en vooruitgaan. Zo niet, dan kan er een plan worden geschreven om de leerling verder te helpen. Tot slot zijn de Cito-scores van belang voor de uitstroom na het basisonderwijs richting het voortgezet onderwijs. Cito-scores tellen dan zwaar mee. Voorbereiden op de toetsen Normaal gesproken is het zo dat de basisschool haar leerlingen goed voorbereid op de Cito-toetsen die in januari en mei/ juni afgenomen worden. De inhoud komt dan ook dagelijks terug. Het is dus aannemelijk dat kinderen vanzelf worden voorbereid op de Cito’s. Helaas wil dat niet alles zeggen, want Cito’s verschillen nu eenmaal van de methodetoetsen. Niet alleen de inhoud is soms verder, ook de wijze van bevraging is anders dan op de normale toetsen. Om die reden is het dat veel ouders besluiten om met hun kind te Cito-toetsen voor te bereiden. Daar zijn goede oefenboeken voor nodig, die weten wat in groep 4 echt belangrijk is. De oefenboeken voor Cito van Educazione kunnen gebruikt worden om kinderen zeer goed voor te bereiden op de Cito-toetsen van groep 4.

Onderwijspagina

Onderwijs in Nederland

Educatieve Startpagina

Overzich van websites over onderwijs